Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șef din Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări peste Prut - Video

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Un șef de sector din Poliția de Frontieră ar fi facilitat contrabanda cu țigări către România în anii 2016-2019. Procurorii îl acuză de apartenență la un grup infracțional format din 8 persoane. Dosarul pe acest caz a fost trimis în judecată.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Un grup infracțional care ar fi săvârșit „contrabandă peste Prut cu produse de tutungerie, în proporții deosebit de mari, începând din 2016” a fost trimis în judecată de către Oficiul „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Reiese, potrivit acuzatorilor, că într-o singură lună grupul infracțional a transportat în România țigări de contrabandă în valoare de 4 milioane de lei.

În activitatea grupului infracțional care transporta prin contrabandă țigări în România, în anii 2016-2019, a fost implicat și un șef de sector din Direcția Regională Nord a Poliției de Frontieră, informează Procuratura Generală, într-un comunicat de presă.

Din grup ar fi făcut parte opt persoane. Respectivii aveau un plan bine determinat de activitate infracțională, caracterizat printr-un grad înalt de coordonare, potrivit acuzatorilor.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Un moldovean a fost reținut la frontieră: Iată ce a încercat să facă

În perioada iulie - început de august 2019, membrii grupului „au trecut prin contrabandă peste hotarele Republicii Moldova în România, peste apele râului Prut, în raza administrativă a satului Şireuţi, raionul Briceni, produse de tutungerie în cantitate de 160.000 de pachete de ţigări, în sumă de 4.000.000 lei”, .

Potrivit procurorilor, șeful de sector al Poliției de Frontieră avea în grijă „înlăturarea obstacolelor la comiterea infracţiunii de contrabandă, avea obligaţia de întocmire a graficului de serviciu privind timpul și locul amplasării patrulei de frontieră pe segmentul deservit”.

Activitățile erau clar împărțite între membrii grupului infracțional, conform următoarei scheme: împachetarea produselor de tutungerie, transportarea cu unități  de transport spre un sectorul stabilit în prealabil de pe malul râului Prut, apoi transportarea țigărilor cu barca peste râul Prut, în România.

”În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pentru un termen de la 3 la 10 ani”, potrivit Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0