Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale 2019: Decizie importantă emisă de CEC - cum votăm în turul II

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis o decizie care îi vizează pe alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Comisia Electorală Centrală  a stabilit particularitățile votării în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din 3 noiembrie. Astfel alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 20 octombrie 2019.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Politică
Cât ne va costa turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor: Ce spune președintele CEC

Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală în cadrul ședinței de luni.

Totodată, alegătorii care au depus cerere privind votarea la locul aflării în primul tur de scrutin, își pot  exercita dreptul la vot  la domiciliu și în turul al doilea, chiar dacă nu au depus repetat cerere în acest sens, cu excepția cazului când au renunțat la acest drept, în aceeași formă în care au făcut  solicitarea. Biroul electoral al secției de votare urmează, la adoptarea deciziei de deplasare a urnei mobile, să confirme solicitările care au fost depuse pentru primul tur de scrutin.

Pe 3 noiembrie va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale generale, în cadrul căruia urmează a fi aleși 384 de primari.

Fluxul de știri
0