Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Călătoria cu autobuzul va deveni un lux: Biletele au fost deja tipărite? - Foto

© Sputnik / Miroslav Rotariautobuz
autobuz - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un internaut a publicat pe Facebook o fotografie cu un bilet de autobuz pe care era indicat prețul de opt lei.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. O fotografie cu un bilet de autobuz pe care este indicat prețul de 8 lei a fost publicată pe rețelele de socializare. Internautul care a realizat fotografia a scris pe Facebook că i-a fost oferit biletul cu pricina, dar a achitat taxa veche. 

Anterior, primarul interimar al Capitalei, Adrian Talmaci, a anunțat că tariful de călătorie cu autobuzul ar putea să se majoreze până la opt lei, iar cea cu troleibuzul - până la cinci lei. În cadrul ședinței Primăriei de săptămâna trecută el a declarat că acest lucru este necesar pentru că Parcul de Autobuze şi Regia Transport Electric sunt în pierdere financiară.

Protest transportatori, 09 octombrie 2019 - Sputnik Moldova
Adevăratul motiv din care Guvernul Sandu nu dorește majorarea taxelor în transport

"Sunt întreprinderi care, din cauza tarifelor neajustate, cum ar fi Parcul de Autobuze şi Regia Transport Electric, care înregistrează la moment pierderi. În mod normal, un bilet pentru troleibuz, pentru ca întreprinderea să fie pe profit, ar trebui să fie de cel puțin 5 lei, cel puțin. În cazul în care Consiliul Municipal va decide să susțină financiar această întreprindere și să aloce anumite subvenții sau să compenseze pierderile acestei întreprinderi, atunci e clar că prețul tichetului poate rămâne același. – La Parcul Urban de Autobuze care este situația? E la fel? – Da, acolo e încă şi mai mare… Acolo, prețul unui bilet ar trebui să fie de la 8 lei în sus, cam așa ca și la microbuze", a declarat Talmaci în ședința din 21 octombrie.

Jurnaliștii Sputnik Moldova au încercat să afle dacă reprezentanții Parcului Urban de Autobuze au tipărit bilete pe care este indicat prețul de opt lei, dar șeful întreprinderii Vitalie Copaci nu a fost de găsit la telefon. Cert este că decizia de majorare a tarifului în transportul public nu a fost luată încă de CMC. 

Fluxul de știri
0