Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cristina Țărnă: Detalii importante despre viitorul procuror general

© Sputnik / Rodion ProcaCristina Țărnă
Cristina Țărnă - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul director adjunct al CNA Cristina Țărnă spune că viitorul procuror general va trebui să fie o persoană integră și un foarte bun comunicator public, pentru că deocamdată Procuratura rămâne a fi o instituție închisă.
Cristina Țărnă: Detalii importante despre viitorul procuror general

Cristina Țărnă mai spune că nu este atât de important dacă viitorul procuror va fi un om din sistem sau din afara lui.

„Eu cred că el trebuie să fie o persoană integră și un foarte bun comunicator public, pentru că procuratura de felul în care este, râmâne a fi o instituție închisă și coruptă. Pentru a explica oamenilor că lucrurile pot fi schimbate în această instituție este nevoie de un bun comunicator”, a declarat Țarnă.

Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Începe marea triere: este ales viitorul Procuror General al Republicii Moldova

Fostul director adjunct al CNA mai spune că, în cazul în care viitorul procuror general va fi un om din sistem, este puțin probabil ca el să fie un bun comunicator public, pentru că oamenii din sistem sunt deprinși să vorbească puțin, iar procurorii care nu se ascund de presă, la fel, sunt puțini.

„Prin urmare dacă va fi un procuror care va evita comunicările, încrederea oamenilor în această instituție nu va crește. Dacă va fi însă o persoană din exterior și va fi un bun comunicator, ar putea să evite situațiile de conflict cu procurorii. Este important că un bun comunicator să înțeleagă repede procesele de reformă, cum funcționează procuratura, pentru a schimba percepția oamenilor față de această instituție”, a precizat Cristina Țarnă.

Comisia specială de preselecție a procurorului general este constituită din ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, fosta judecătoare Raisa Botezatu, trei experţi naţionali, un expert internaţional şi un psiholog. Comisia trebuie să selecteze cel puţin doi candidaţi, iar Consiliul Superior al Procurorilor urmează să aleagă unul, pe care îl va propune spre aprobare şefului statului.

Fluxul de știri
0