Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Daesh, Baghdadi, ar fi fost ucis de forțele speciale americane într-un raid

© AFP 2024This July 5, 2014 photo shows an image grab taken from a propaganda video released by al-Furqan Media allegedly showing the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul
This July 5, 2014 photo shows an image grab taken from a propaganda video released by al-Furqan Media allegedly showing the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter, criptat, că „tocmai s-a întâmplat ceva foarte important”. Un pic mai târziu, a fost anunţată, pentru duminică, o „declarație majoră” a președintelui american.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Armata americană a efectuat o operațiune specială, un raid care l-a vizat pe liderul Daesh, Abu Bakr al Baghdadi, arată un raport al Newsweek.

Potrivit raportului, atacul, care a avut loc sâmbătă a fost aprobat de președintele SUA cu o săptămână înainte.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump: Este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit”

Un oficial al Pentagonului și un oficial al armatei americane au declarat pentru Newsweek că Baghdadi a fost ținta unei operațiuni secret în provincia siriană Idlib.

Oficialul armatei americane a declarat că Baghdadi a fost ucis în timpul raidului. Sursa Pentagonului a adăugat că departamentul are „mare încredere” că o țintă de mare valoare ucisă în timpul atacului a fost Baghdadi, dar că verificările suplimentare sunt în curs de desfășurare.

Sursa, citată de Sputnik International, notează că atacul a avut loc în provincia Idlib, controlată în prezent de miliții islamiste siriene, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham - fostul Front Nusra - care s-a confruntat cu Daesh în ultimii ani.

Raidul a fost autorizat după ce Comandamentul operațional special a primit „informații de acțiune”, întrucât locația țintă a fost sub supraveghere de ceva timp, se menţionează în raport.

Sâmbătă, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter criptat că „tocmai s-a întâmplat ceva foarte important”. 

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a anunțat că Trump va face o „declarație majoră” duminică dimineața la ora 9:00 EST (13:00 GMT), fără a oferi detalii suplimentare.

Fluxul de știri
0