Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump: Este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit”

© REUTERS / LUCAS JACKSONПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Trump a făcut o declarație surprinzătoare despre retragerea din Siria: este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit, multe dintre ele tribale”.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Declarația a fost făcută cu referire la decizia sa de a retrage trupele SUA desfășurate în nord-estul Siriei înaintea unei incursiuni iminente a armatei turce împotriva kurzilor, relatează Russia Today

”SUA trebuia să stea în Siria timp de 30 de zile, dat asta a fost cu mulți ani în urmă. Am rămas și am intrat tot mai adânc în război fără nici un obiectiv în fața noastră”, a spus astăzi Trump într-un twitter chiar în timp ce trupele americane staționate în nord-estul Siriei se retrag de pe pozițiile lor.

​​​Trump și-a asumat meritul de a fi învins ”repede” grupul terorist Statul Islamic (ISIS) în Siria înainte de a explica de ce a ales să abandoneze milițiile kirde care au participat la această bătălie cu sprijinul aerian și de artilerie al SUA, în conflictul lor cu Turcia.

”Kurzii au luptat alături de noi, dar au fost plătiți cu sume imense de bani și cu echipamente ca să facă asta. Ei se luptă cu Turcia de decenii. Am ținut piept timp de aproape trei ani, dar e vremea să ne retragem din aceste războaie ridicole, fără sfârșit, multe dintre ele tribale, și să ne aducem soldații acasă”, a spus președintele SUA.

”Turcia, Europa, Siria, Iran, Irak, Rusia și kurzii vor trebui să rezolve situația acum și ce vor să facă cu luptătorii ISIS capturați în vecinătatea lor. Ei toți urăsc ISIS, au fost inamici ani de zile. Noi suntem la 7000 de mile distanță și vom zdrobi ISIS din nou dacă ajung oriunde în vecinătatea noastră”, a adăugat Trump.

Fluxul de știri
0