Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Brânzan, despre prioritățile Moldovei în cooperarea cu CSI

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brânzan
Vadim Brânzan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei a subliniat la Moscova interesul Republicii Moldova pentru cooperarea cu țările membre CSI și a specificat care sunt prioritățile acesteia.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Republica Moldova este interesată în valorificarea și diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI. O declarație în acest sens a făcut ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, la Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre CSI.

”Una din prioritățile țării noastre în cooperare cu statele membre CSI este asigurarea liberii circulații a mărfurilor, serviciilor și cetățenilor prin înlăturarea barierelor comerciale pe piețele statelor membre ale acestei comunități”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul rus, D. Medvedev, la ședința consiliului șefilor de guvern CSI - Sputnik Moldova
Șefii de guvern din țările CSI au semnat 17 documente
În discursului rostit în cadrul ședinței în format restrâns, Brînzan a vorbit despre situația economică actuală din țara noastră, menționând că sarcina principală a guvernării este să curățe sistemul pe care l-a moștenit de la fosta putere.

El a subliniat că Guvernul este concentrat pe reforma sistemul judiciar, ”care în cea mai mare parte a afectat încrederea cetățenilor în instituția statului și a vulnerabilizat economia pe toate sectoarele”.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust

Fluxul de știri
0