Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție, vânători: Anunț important de la Moldsilva

© Sputnik / Мариус Баранаускас / Accesați arhiva multimediaMistreți
Mistreți - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Moldsilva face un anunț important pentru toți vânătorii. Iată ce-i așteaptă începând cu data de 2 noiembrie.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Veste bună pentru vânători. Din 2 noiembrie va fi permisă vânătoarea la mistreți. Anunțul a fost făcut de Agenția Moldsilva.

„Pe terenurile de vânătoare gestionate de Agenţia „Moldsilva” este permisă vânătoarea la mistreţi de la 02.11.2019 până la 29.12.2019 iar în sectoarele  arendate în scop de gospodărire cinegetică, de la 05.10.2019 până la 29.12.2019”, este precizat într-un aviz al Agenției.

Охота на кабана. - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Guvernul a stabilit câți mistreți vor fi împușcați în noul sezon de vânătoare
Pentru a putea participa la vânătoare, fiecare persoană trebuie să dețină o autorizație. Aceasta poate fi procurată cu 2500 de lei, în baza unei solicitări către directorul Moldsilva, și doar după ce, împreună cu directorul general al Agenției, se stabilește data și locul vânătorii.

Vânătorii vor mai achita și o taxă de o mie de lei, ceia ce presupune biletul silvic. După achitarea biletului silvic echipa va fi instruită, sub semnătură, cu regulile de securitate la vânătoare și se va subordona personalului responsabil al gestionarului.

De reținut, solicitantul de autorizaţie trebuie să dispună de carnet de vânător cu holograma valabilă pentru anul 2019.

Fluxul de știri
0