Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apel straniu al ministrului Justiției: Iată ce le-a solicitat cetățenilor

© Sputnik / Miroslav RotariOlesea Stamate
Olesea Stamate - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Olesea Stamate a venit cu un apel către cetățeni și reprezentanții societății civile, cerându-le acestora anumite informații cu privire la candidații pentru funcția de procuror general.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a venit cu un apel către cetățenii țării, pe care-i roagă să ofere informații cu privire la candidații care au fost admiși la proba interviului, în cadrul concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

”În contextul demarării procedurii de preselecție a procurorului general, facem apel către cetățenii acestei țări, reprezentanții societății civile, si toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta justiției, să ofere informații despre candidații admiși la proba interviului. Dacă dispuneți de informație relevantă vizavi de candidați, care ar putea fi folosită de comisia de evaluare, le puteți expedia, până la data de 29 octombrie, la adresa: procuror@justice.gov.md”, a scris ministrul pe pagina sa oficială de Facebook.

Ministrul nu specifică despre ce fel de ” informație relevantă” este vorba și cum ar urma să fie folosită aceasta de către comisia de evaluare. Am putea doar să presupunem că ar putea fi vorba de anumite informații pe care candidații, din anumite motive, ar fi preferat să le tăinuiască. Să însemne asta că există anumite dubii în privința onestității unor anumiți candidați?

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Politică
Somație dură - Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători: Nu faceți asta

Amintim, concursul pentru ocuparea funcției de procuror general a fost anunțat de către Ministerul Justiției pe 30 septembrie 2019.

Ca urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de procuror general de către Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, au fost admiși la concurs 16 din 20 de candidați care și-au depus dosarele pentru această funcție.

Parlamentul a votat pe 16 septembrie modificările la Legea Procuraturii, intrate în vigoare pe 21 septembrie.

Potrivit acestor modificări, procurorul general al țării va fi numit în continuare funcție de către președintele Republicii Moldova la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 7 ani.

Concursul pentru funcția de procuror general se desfășoară în două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Fluxul de știri
0