Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Somație dură - Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători: Nu faceți asta

© Sputnik / Miroslav RotariNoul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul
Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Oleasea Stamate, a postat astăzi dimineața un apel adresat membrilor Adunării Generale a Judecătorilor prin care le cere să nu participe la ședința anunțat pentru astăzi, 25 octombrie.

CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Olesea Stamate spune că este ferm convinsă că judecătorii onești, care respectă legea, nu vor participa la această ședință sau, dacă vor participa, se vor opune adoptării unor hotărâri ilegale.

"Sunt ferm convinsă că in sistemul judecătoresc sunt judecători onești, care respectă legea. Acești judecători nu vor veni astăzi la adunare, sau, dacă vor veni, se vor opune adoptării unor hotărâri ilegale", a ministrul pe Facebook.

Totodată ea sugerează că judecătorii care vor proceda astfel vor fi promovați în sistemul judecătoresc.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Plahotniuc nu a fugit, el este prezent în Moldova: Cazul Adunarea Generală a Judecătorilor

"Vă transmit, și pe această cale, mesajul că voi, cei care ați fost și sunteți corecți și onești, care nu ați încălcat legea, sunteți piatra de temelie a viitoarei justiții din Moldova, curate, necompromise, care lucrează în interesul cetățenilor și al țării", a scris ea.

Pe e altă parte, ea îi avertizează, ca să nu spunem amenință, pe acei judecători vor participa la această ședință: "Fac apel către toți judecătorii să se abțină de la întreprinderea sau continuarea oricăror acțiuni ilegale. Nicio acțiune desfășurată de către corpul judecătorilor cu încălcarea legii nu va fi tolerată".

Amintim că în data de 27 septembrie, un grup de judecători a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor, la care au participat 160 de magistrați și care a debarcat noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii, loială Guvernului Sandu.

Ieri, în ajunul ședinței Adunării Generale a Judecătorilor anunțate pentru astăzi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu "mandate legale și depline", adică cei care au fost demiși în data de 27 septembrie, au venit cu un apel public. Ei au declarat ca fiind ilegală activitatea grupului de judecători și a Asociației Judecătorilor privind convocarea și desfășurarea Adunării Judecătorilor din 27 septembrie 2019, precum şi dispunerea convocării unei Adunări a Judecătorilor pentru data de 25 octombrie 2019.

Adunarea Generală a Judecătorilor din 25 octombrie: Ultimatumul dat de CSM>>>

Fluxul de știri
0