Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victorii categorice în primul tur al alegerilor locale din Moldova

Abonare
În infograficul Sputnik puteți vedea cine dintre candidații la funcția de primar a acumulat 100% din voturi în cadrul alegerilor locale din 20 octombrie. Alții însă au acces în turul doi cu puțin peste 20 la sută din voturi.

La alegerile locale generale din 20 octombrie, cetățenii au avut de ales 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, pentru un mandat de patru ani. La scrutin au participat 1 milion 173 de mii 834 de cetățeni cu drept de vot, ceea ce constituie 41,68% din numărul celor incluși în listele electorale.

Sondaj: Cine va învinge în turul doi la alegerile primarului Chișinăului>>>

În cadrul alegerilor din 20 octombrie, primarii au fost aleși în 515 localități din țară. În 20 dintre acestea, candidații au acumulat 100% din voturi pentru că au fost singurii înscriși în buletinele de vot. Este vorba de opt reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, șase candidați independenți, patru candidați de la Partidul Democrat și doi de la Blocul ACUM.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Politică
Cât ne va costa turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor: Ce spune președintele CEC

Alți 17 candidați au obținut și ei victorii incontestabile, acumulând peste 90 la sută din voturile alegătorilor.

Totodată, în unele localități din țară lupta a fost atât de strânsă, încât liderii cursei au acumulat doar puțin peste o cincime din voturile localnicilor.

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 3 noiembrie 2019, desfășurarea turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 383 de localități. În lupta ”unu la unu” se vor confrunta 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

În cel de al tur al alegerilor nu există prag de validare

Fluxul de știri
0