Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine pretinde la funcția de director al Serviciului Vamal: Doi candidați admiși în finală

Abonare
Au fost anunțați cei doi candidați care se vor confrunta în etapa finală a concursului pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Natalia Calenic și Iurie Gorea sunt cei doi candidați admiși la proba finală a concursului pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

Таможенники - Sputnik Moldova
Serviciul Vamal: Vămuirea la domiciliu - o procedură ce-ți economisește timpul și banii

Decizia, adoptată vineri, 25 octombrie, de Comisia de concurs, după finalizarea etapei de examinare a dosarelor, în ședință publică, a fost anunțată de Ministerul Finanțelor.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie, iar dosarele trebuiau depuse până la 30 septembrie curent.

La etapa finală a concursului - proba interviului,  care se va desfășura în ședință publică, vor fi evaluate abilitățile profesionale ale candidaților Natalia Calenic și Iurie Gorea.

Pretendenții la funcție vor fi audiați de comisie în ordinea depunerii dosarelor de participare la concurs.

Anunțul despre data desfășurării probei finale va fi plasat pe pagina web a Ministerului Finanțelor și a Serviciului Vamal.

Concomitent, candidaţii vor fi anunţaţi personal despre data, ora, locul desfăşurării probei interviului prin e-mail//telefon, potrivit comunicatului oficial.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Societate
Serviciul Vamal pregătește noi reguli: Cum va trece transportul prin vamă

Din comisia de concurs fac parte: Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Igor Talmazan, reprezentantul Cancelariei de Stat, Andrei Balan, șeful direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societății civile, Tatiana Lariușin, reprezentantă a mediului de afaceri, Elena Levința-Perciun, expertă în resurse umane și Tatiana Buianina, expertă în psihologie.

În calitate de observator, la lucrările comisiei participă jurnalistul de investigație Ion Preașca.

Membrii comisiei nu sunt remunerați pentru această activitate, precizează Ministerul Finanțelor.

Fluxul de știri
0