Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spectatorii moldoveni, invitați să vizioneze gratuit noi producții din cinematografia rusă

Abonare
În data de 22 octombrie, în Moldova a fost dat startul Festivalul Filmului Rus, al cărui scop principal este să trezească interesul spectatorilor moldoveni pentru cinematografia rusă și să contribuie la colaborarea culturală dintre Moldova și Rusia.

Spectatorii din Chișinău vor putea să vizioneze șase producții rusești noi, care vor fi prezentate de realizatorii acestora – personalități cunoscute ale cinematografiei ruse.

Proiecție de film, fotografie de arhivă

 - Sputnik Moldova
Săptămâna Filmului Rus în Moldova: Ce pelicule veți putea viziona

Din componența delegației fac parte Oksana Stașenko, artistă emerită a Rusiei, actriță de teatru și film; actorii Olga Lapșina, Artem Bîstrov, Svetlana Ciuikina; producătorii Gheorghi Malkov și Vadim Bîrkin, directorul general al companiei „FestCinema”, Serghei Losi.

"Nu ezitați să vă apropiați, să adresați întrebări, să cereți autografe și să faceți poze. Noi pentru aceasta am venit în Moldova", a declarat pentru Sputnik, artista emerită a Rusiei Oksana Stașenko.

Proiecțiile au loc în cinematograful „Odeon” din Capitală. Festivalul Filmului Rus se va desfășura până în data de 26 octombrie, inclusiv. Intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Fluxul de știri
0