Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturia unei tinere pictorițe care demonstrează că visele pot devini realitate

© Sputnik / Miroslav RotariFortuna Olivia și Svetlana Caprian
Fortuna Olivia și Svetlana Caprian - Sputnik Moldova
Abonare
Olivia Furtuna este un exemplu demn de urmat care demonstrează că orice vis poate deveni realitate.
Mărturia unei tinere pictorițe care demonstrează că visele pot devini realitate

Olivia Furtuna a reușit să demonstreze că prin muncă și voință orice poate deveni posibil. Din totdeauna pasiunea ei a fost pictura. Oamenii cu sufletul curat, frumusețea plaiului, dar și cele mai deosebite evenimente din viața sa i-au catalizat spiritul de creație și au inspirat-o să creeze tablouri fantastice.

În prezent, învață la Colegiul de Arte Plastice "Alexandru Plămădeală" din Capitală, însă primii pași în lumea creației le-a făcut la Școala Raională de Arte Plastice "N. Moisei" din Telenești. Acolo a fost ghidată de profesori profesioniști, care au îndrumat-o și i-au dezvoltat abilitățile.

"La Telenești sunt discipoli foarte buni care inspiră și descoperă talentele copiilor. Acolo mi-am format o bază puternică și am hotărât că voi deveni un specialist bun în acest domeniu", a dezvăluit tânăra.

Trăim timpuri grele când oamenii de artă primesc foarte puțini bani. Artiștii plastici își câștigă existența din lucrările pe care le vând. Întrebată, cât este de prestigioasă meseria de pictor în contextul realităților contemporane Olivia a răspuns:

"Există profesii care sunt considerate mai prestigioase. Pictura însă este pentru alinarea sufletului. Dacă îți place ceea ce faci, uneori, nu contează profitul, ci aportul care îl duci pentru bunăstarea interioară. Totuși, este posibil. Există artiști renumiți, care participă la diverse expoziții. Lumea care apreciază arta îi descoperă și le cumpără lucrările", a spus ea.

Astfel, pe 5 decembrie curent, în incinta Bibliotecii Municipale "B. P. Hașdeu", va avea loc o expoziție inedită de pictură unde vor fi prezentate toate lucrările Oliviei. Mai mult, în aceeași zi, tânăra va lansa un album în care este descrisă toată activitatea sa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0