Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Republica Moldova, printre primii exportatori de nuci din lume

© Sputnik / OsmatescoГрецкий орех
Грецкий орех - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă este o țară mică, Republica Moldova ocupă locul șase în lume după volumul exporturilor de nuci.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Expertul în economie Veaceslav Ioniță a prezentat pe pagina sa de Facebook locul pe care îl ocupă țara noastră în topul exportatorilor de nuci din lume, după datele din 2018.

Nuci  - Sputnik Moldova
Societate
Cine a instituit monopolul asupra exportului de nuci: Iată ce spune Maia Sandu

Piața Globală a Exporturilor de nuci este de circa 2,5 miliarde de dolari anual, iar Moldova deține 4,3% din această piață, exportând anual nuci în volum de 100-120 de milioane de dolari.

În topul mondial al exportatorilor de nuci, înaintea țării noastre se află Statele Unite ale Americii, care dețin 39,5% din piață, Mexic - 22,5%, Chile - 9,2%, Germania - 5,3%, Ucraina - 5,3%, după care urmează Republica Moldova cu 4,3%.

Expertul spune că nucile joacă un rol important în exporturile producției agricole din Moldova. "Astfel exportul lor este mai mare decât exportul tuturor fructelor și sâmburoaselor luate împreună", a scris Veaceslav Ioniță pe pagina sa Facebook.

Fluxul de știri
0