Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări în Comisia pentru reintegrare: Cine a fost exclus și cine îi ia locul

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia guvernamentală pentru reintegrarea țării își schimbă componența. Aceasta este formată din 18 membri, unul dintre care va fi înlocuit.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat în ședința de astăzi modificări la hotărârea cu privire la componența comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării.

Drapelele Republicii Moldova și Federației Ruse - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noile proiecte vor aduce relațiile moldo-ruse la un nou nivel

„Modificările vor stabili componența comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării, indicând denumirea funcțiilor și fără nominalizarea titularilor, evitând amendarea frecventă a hotărârii. Se propune excluderea din componența Comisiei a președintelui Academiei de Științe, ca urmare a reorganizării instituției și având în vedere că acesta nu mai este membru al Guvernului”, este precizat în nota informativă a hotărârii.

De asemenea se propune includerea în lista membrilor Comisiei a directorul Agenției pentru Servicii Publice. Autorii proiectului susțin că această instituție acordă un spectru larg de servicii inclusiv persoanelor fizice și juridice din regiunea transnistreană.

Chișinău. Arcul de Triumf - Sputnik Moldova
Politică
Există oare o probabilitate a „Planului Kozak-2”: Ce crede Chișinăul

Astfel, din componența Comisiei vor face parte 18 persoane; Prim-ministru, preşedintele Comisiei, viceprim-ministru pentru reintegrare, vicepreşedintele Comisiei, viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, ministrul economiei și infrastructurii, ministrul finanţelor, ministrul justiţiei, ministrul apărării, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, ministrul educaţiei, culturii și cercetării, ministrul sănătăţii, muncii și protecţiei sociale, guvernatorul (Başkan) Găgăuziei (Gagauz-Yeri), directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, directorul Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, șeful Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat, copreşedintele Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova”.

Potrivit viceprim-ministrului pentru reintegrare, Vasile Șova, această comisie poate influența activizarea procesului de reglementare transnistreană.

Fluxul de știri
0