Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noile proiecte vor aduce relațiile moldo-ruse la un nou nivel

© Sputnik / Александр ВильфDrapelele Republicii Moldova și Federației Ruse
Drapelele Republicii Moldova și Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă, relațiile dintre cele două țări se caracterizează prin contacte bilaterale mai frecvente, inclusiv la nivel înalt, fapt ce influențează pozitiv consolidarea relațiilor moldo-ruse, consideră ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev, a declarat în cadrul ședinței comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care are loc la Chișinău, că țările noastre trebuie să pună în discuție realizarea noilor proiecte. Acest fapt va propulsa relațiile dintre Moldova și Rusia la un nou nivel.

„Întâlnirea de astăzi trebuie să dea un impuls nou dezvoltării relațiilor bilaterale. Astăzi trebuie să discutăm nu numai despre reluarea și activizarea direcțiilor tradiționale, dar este necesar de asemenea să fie elaborate noi proiecte care să aducă cooperarea noastră la un nivel principial nou”, a declarat Patrușev, citat de RIA Novosti.

Potrivit acestuia, colaborarea dintre țările noastre se caracterizează prin contacte bilaterale mai frecvente, inclusiv la nivel înalt, ceea ce influențează pozitiv relațiile dintre Rusia și Moldova.

Igor Dodon  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a oferit detalii despre ediția a doua a Forumului Economic Moldo-Rus

Din delegația rusă fac parte reprezentanți ai ministerelor, departamentelor federale, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai marilor organizații comerciale.

„Credem că dispunem de toate posibilitățile pentru consolidarea colaborării noastre bilaterale. Moldova este pentru Rusia un partener strategic. Rusia a salutat crearea noii coaliții de guvernământ. Schimbările prin care a trecut Moldova deschid perspective favorabile pentru relațiile moldo-ruse. Este important să menționăm că se simte un interes reciproc față de dezvoltarea în continuare a dialogului”, a adăugat Patrușev.

Dezvoltarea pe termen lung a relațiilor economice bilaterale moldo-ruse este determinată de „Programul colaborării economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă pe anii 2009 – 2020”, semnat la Chișinău pe 14 noiembrie 2008.

Realizarea acestui program este monitorizată de comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică ce activează din anul 1996. Ultima ședință a comisiei a avut loc în 2016. Copreședinte al comisiei din partea Republicii Moldova este vicepremierul pentru Reintegrarea țării, Vasile Șova.

Fluxul de știri
0