Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muzeul Național de Etnografie Naturală – 130 de ani de istorie și cultură națională

© Sputnik / Miroslav RotariMuzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală - Sputnik Moldova
Abonare
Ce prezintă patrimoniul geologic din nordul Republicii Moldova, ce prezintă icoana din casă ca fenomen cultural, dar și alte informații utile vom afla dacă vom participa la evenimentele dedicate împlinirii a 130 de ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Cea mai veche instituție muzeală din Republica Moldova, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală împlinește 130 de ani. Cu această ocazie reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, Președinției Republicii Moldova, reprezentanți ai ambasadelor și autorităților publice, specialiști din domeniul științei și culturii, mass-media și organizațiilor neguvernamentale sunt așteptați la 24 și 25 octombrie să participe la acțiunile dedicate aniversării primului muzeu din țară.

 Muzeul Național de Etnografie - Sputnik Moldova
Evenimente inedite la Muzeul Național de Etnografie: Când vor avea loc

Startul evenimentelor va fi dat joi, 24 octombrie, ora 11:00 de ședința solemnă, vernisarea expoziției „Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – 130 ani de istorie și cultură națională” și lansarea monografiei „Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în perioada modernă și contemporană”, vol. I, autori – Mihai Ursu, Constantin Gh. Ciobanu.

Vineri va avea loc Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice – „Muzeul și societatea: provocările noilor paradigme”.

Sesiunea va începe cu prezentarea noilor apariții editoriale;

  • „National Museum of Ethnography and Natural History. Guide, 2nd edition” – autor Mihai Ursu și Petru Vicol
  • „Petru TARHON. Viața cum a fost sau Destin împlinit” – autor Tamara Cojuhari
  • „Cimitirele ortodoxe din Republica Moldova. Istorie. Arhitectură. Sculptură.” – autor Manole Brihuneț
  • „Populația Țării Moldovei la începutul secolului al XIX-lea. Izvoare fiscale și statistice din anul 1808” – autor Andrei Prohin.

Eveniment inedit, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală>>>

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală sărbătorește în această toamnă, 130 de ani de la înființare. Este cel mai vechi muzeu public din spațiul basarabean, prima instituție de cercetare din această regiune.

Fluxul de știri
0