Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evenimente inedite la Muzeul Național de Etnografie: Când vor avea loc

© Sputnik / Miroslav Rotari Muzeul Național de Etnografie
 Muzeul Național de Etnografie - Sputnik Moldova
Abonare
În luna octombrie Muzeul Național de Etnografie va împlini 130 de ani de la fondare.

CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik.  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va împlini în luna octombrie 130 de ani de la fondare, fiind cea mai veche instituție muzeală din Republica Moldova.

Большую часть экспонатов составляли макеты изобретений Мастера. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce nu ştiai despre Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Cu acest prilej, reprezentanții muzeului organizează mai multe evenimente cu genericul ”130 de Ani de Istorie și Cultură Națională” menite să promoveze instituția muzeală, precum și patrimoniul etnografic și natural de excepție din țara noastră.

Unul dintre cele mai importante evenimente este ”Târgul Meșterilor Populari”. Acesta se va desfășura în data de 22 septembrie. La eveniment vor participa cei mai valoroși meșteri din țară. Ei își vor promova cele mai de preț lucrări, dar și cultura, valorile naționale, în special, arta populară, care este un element important al patrimoniului național.

În cadrul evenimentului vizitatorii vor putea să admire expozițiile de piese tradiționale și artizanat confecționate cu mult talent și dragoste de meșterii populari, să achiziționeze obiectele îndrăgite, să cumpere produse autohtone eco și să se bucure de un program artistic și concursuri pregătite de angajații muzeului.

Muzeul Național de Etnografie este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova. Fondat ca muzeu agricol, pe parcursul existenţei sale şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creînd colecţii ce reflectă istoria naturală, natura contemporană, evoluţia societăţii umane şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai tîrziu a Republicii Moldova.

În prezent, deţine un patrimoniu de aproximativ 135 de mii de piese. A creat numeroase expoziţii care au pus în valoare lumea animală şi vegetală, bogăţiile naturale ale ţinutului, au reflectat îndeletnicirile populaţiei. Piese din colecţiile muzeului au fost prezentate la diferite expoziţii organizate în multe ţări din Europa, Asia, America şi Africa.

Fluxul de știri
0