Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul strânge cureaua: Sunt vizați reprezentanții statului în societățile comerciale

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la reprezentarea statului în societățile comerciale, prin care s-a diminuat recompensa anuală de la 5 la 1 procent din profitul net anual obţinut de societate.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Reprezentanții statului în organele de conducere ale societăților comerciale vor avea remunerări anuale mai mici decât până în prezent. Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la reprezentarea statului în societățile comerciale, prin care s-a diminuat recompensa anuală de la 5 la 1 procent din profitul net anual obţinut de societate.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Salariile unor bugetari vor crește cu până la 2000 de lei: Primii pe listă sunt pedagogii

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu, susține că prin aceste schimbări ”se va consolida responsabilitatea pentru gestionarea patrimoniului public”.

”Se propune diminuarea recompensei anuale pentru reprezentanţii statului în organele de conducere ale societăţilor comerciale. Astfel, se propune diminuarea acestei recompense de la 5 la sută din profitul net anual obţinut de societate la plafonul de până la 1 la sută din mărimea profitului net anual obţinut de societate”, a declarat Spânu.

Totodată, s-a introdus și plafonarea recompenselor achitate individualizat pe fiecare reprezentant al statului. În acest sens, s-a dispus limitarea acestei recompense și anume, nu mai mult decât două salarii medii lunare pe societate pe anul precedent, în limita plafonului de până la 1 la sută din mărimea profitului net anual obținut de societate.

”Conform estimărilor, se constată ca efect al intervenţiei preconizate în Regulament, venitul pasibil spre a fi încasat de bugetul de stat sub formă de dividende este de circa 20,5 mii de lei”, a declarat secretarul general al Guvernului.
Fluxul de știri
0