Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: UE va aștepta decizia Parlamentului britanic înainte de o amânare a Brexitului

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDonald Tusk
Donald Tusk - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că UE va aștepta o decizie a Parlamentului de la Londra înainte de a acorda o nouă amânare a Brexitului, dar o ieșire fără acord ”nu va fi niciodată decizia noastră”.

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Tusk a arătat că orice decizie dacă să i se acorde Marii Britanii o amânare a Brexitului va depinde de ceea ce se întâmplă în Parlamentul britanic în această săptămână, dar a insistat că blocul comunitar nu va alege niciodată un scenariu fără acord, relatează RT.

Brexit - Sputnik Moldova
UE a lansat procesul de ratificare a acordului pentru Brexit

În discursul său de rămas bun în fața europarlamentarilor adunați marți la Strasbourg, Tusk a spus că îi va consulta pe liderii UE cum e cel mai bine să răspundă la cererea Marii Britanii pentru o extindere a Articolului 50 și o amânare a Brexitului.

”Este evident că rezultatul acestor consultări va depinde foarte mult de ceea va decide de Parlamentul britanic sau de ceea ce nu va decide”, le-a spus Tusk eurodeputaților.

Tusk a precizat că, în ciuda incertitudinilor din jurul evenimentelor petrecute în Parlamentul din Marea Britanie, el i-a precizat lui Boris Johnnson că ”un Brexit fără acord nu va fi niciodată decizia noastră”.

Fluxul de știri
0