Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE a lansat procesul de ratificare a acordului pentru Brexit

© AP Photo / Alastair GrantBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană a lansat procesul de ratificare a noii redacții a acordului privind condițiile ieșirii Marii Britanii din comunitatea europeană (Brexit).

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Uniunea Europeană a lansat procesul de ratificare a noului acord pentru Brexit, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mina Andreeva, în cadrul unui briefing.

Референдум о независимости Шотландии - Sputnik Moldova
Brexit: Se pregătește un nou referendum - va deveni Scoția independentă?

„Procesul ratificării din partea UE a fost lansat. Barnier (principalul negociator al UE pentru Brexit n.r.) a informat reprezentanții permanenți ai 27 de stat și urmează să informeze grupul pentru Brexit din Parlamentul European”, a spus ea.

Joi, Uniunea Europeană și Marea Britanie, după câteva săptămâni de negocieri complicate și intense, au căzut de acord asupra unui nou acord cu privire la condițiile Brexit, care a fost aprobat în cadrul summitului a 27 de state membre ale UE, urmând să fie ratificat de parlamentul britanic, fapt de care depinde soarta acestui „divorț” a țării de UE.

Totuși, votul din Regatul Unit, care fusese planificat pentru sâmbătă, nu a adus niciun rezultat. Astfel, documentul urmează să fie adoptat luni. Versiunea precedentă a documentului a fost respinsă în trei rânduri de deputații britanici, motiv pentru care data ieșirii țării din UE a fost amânată de pe 29 martie pe 31 octombrie. Acum Marea Britanie cere o nouă amânare – până la sfârșitul lunii ianuarie.

Fluxul de știri
0