De ce nu trebuie să pisezi pastilele și cât de dăunătoare pot fi cele efervescente

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pastilele efervescente nu trebuie consumate regulat, din cauza conținutului destul de mare de sodiu. Oamenii care strivesc pastilele, pentru a le înghiți mai ușor, riscă o supradoză – iată cum este posibil.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Sfărâmarea tabletelor, pentru a le face mai ușor de înghiţit, este o practică foarte răspândită, dar categoric nerecomandată de farmaciști.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Prin ce se deosebește gripa de răceală: Ce trebuie să știm despre virusul fatal

O important companie producătoare de medicamente semnalează ce risc își asumă persoanele cu acest obicei.  

Strivirea pastilelor are ca efect asimilarea mai bruscă a substanţei active. În consecință, există riscul unei supradoze, pentru că multe pastile sunt concepute pentru o asimilare treptată de către organism.

Din acest motiv, medicii și farmaciștii îi sfătuiesc pe cei care nu pot înghiţi pastilele să ceară tratament sub o altă formă, dar în niciun caz să nu piseze tabletele.

Un alt semnal de avertizare al specialiștilor vizează pastilele efervescente.

Câte o pastilă efervescentă uneori nu prezintă pericol, dar consumul regulat ar crește, potrivit medicilor și farmaciștilor, riscul de boli cardiovasculare. Pericolul ar fi mai pronunțat în cazul oamenilor cu angină pectorală, hipertensiune, diabet.

Explicația este că tabletele efervescente conțin cantități importante de sodiu, iar produsele alimentele din zilele noastre și așa conțin mai multă sare (NaCl, clorură de sodiu) decât s-ar cuveni.

Pastilele efervescente pot fi înlocuite cu tablete obișnuite cu același efect.

Fluxul de știri
0