Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Tinerii nu au venit la vot pentru că politicienii nu le-au promis nimic

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Sava
Denis Sava - Sputnik Moldova
Abonare
Prezența redusă a tinerilor la scrutinul din acest an este un amalgam între lipsa culturii politice, dezinteres față de alegeri și, cel mai important, lipsa mesajelor și a interesului politicienilor pentru acest segment de vârstă.
Opinie: Tinerii nu au venit la vot pentru că politicienii nu le-au promis nimic

După o prezență modestă la vot a tinerilor în primul tur de scrutin al alegerilor locale generale, prezentatorii emisiunii "Sputnik Matinal", Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă, au discutat cu reprezentatul Centrului Municipal al Tineretului, Denis Sava, întrebându-l dacă politicienii au reușit să-i convingă pe tineri să voteze.

Denis Sava spune că practic, această prezență redusă, de care mulți politicieni se declară dezamăgiți, este un amalgam între lipsa culturii politice, dezinteres față de alegeri și, cel mai important, lipsa mesajelor și a interesului politicienilor pentru acest segment de vârstă, la care se adaugă incapacitatea candidaților de a atrage tinerii la vot.

"Candidații au venit cu diverse promisiuni electorale, însă foarte puțini dintre ei s-au referit la sarcini concrete în domeniul tineretului. Respectiv, tinerii nici nu au avut pentru cine să voteze", a declarat Sava.

Mai mult, Denis spune că atunci când l-a întrebat pe unul dintre candidați ce programe își propune pentru dezvoltarea sectorului de tineret, acesta i-a răspuns: "Tinerii nu au nevoie de suport și ajutor. Ei au nevoie de discotecă, alcool și țigări".

"A fost foarte urât și chiar am fost supărat de această atitudine", a comentat Denis.

În fond, dezinteresul față de alegeri a existat la toate categoriile de vârstă, atât timp cât 58,32 la sută din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale au decis să-și vadă de treabă în ziua de duminică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0