Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Facebook a lichidat pagina proiectului AIP „Rossia segodnia” despre Arctica

© Sputnik / Natalia SeliverstovaLogotipul rețelei de socializare Facebook pe ecranul computerului
Logotipul rețelei de socializare Facebook pe ecranul computerului - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, Facebook a lichidat contul jurnaliștilor, iar „acum a ajuns la natură, urșii albi” și bucătăria rusească.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Facebook a șters pagina în limba engleză a unuia dintre site-urile AIP „Rossia segodnia” – portalul Arctic.ru, comunică RIA Novosti.

Страница социальной сети Фейсбук на компьютере, планшете, айфоне - Sputnik Moldova
Societate
Facebook a lichidat o pagină RT cu rețete din bucătăria rusească

De la începutul lunii octombrie, Facebook a început să blocheze consecvent pagina în limba engleză a proiectului: inițial a fost interzisă postarea materialelor video, ulterior – orice publicare, iar pe 14 octombrie contul a fost pur și simplu lichidat.

„Acest lucru este totalmente în spiritul actualei percepției occidentale actuale a noțiunii libertății de exprimare: această libertate există, însă nu pentru toți, iar pentru sursele rusești ea nu mai există în general”, a comentat situația pentru RIA Novosti serviciul de presă al agenției, adăugând că, inițial, Facebook a lichidat conturile jurnaliștilor, iar „acum a ajuns până la natură și ursuleții albi”.

Acesta nu este primul caz de blocare nefondată a site-urilor informaționale ale „Rossia segodnia”. În ianuarie, Facebook a lichidat paginile Sputnik și conturile angajaților acestei agenții. Săptămâna trecută, la fel fără explicații, a eliminat pagina proiectului RT cu rețete din bucătăria tradițională rusească. Ulterior, această pagină a RT - Russian Kitchen – a fost restabilită, însă cu unele restricții privind afișarea mesajelor.

„Noi înțelegem totul – adversar strategic și așa mai departe. Însă încetați să mai încercați să impuneți întregii lumi valorile voastre „democratice”. Spuneți lucrurilor pe nume. În cazul dat este vorba de cenzură”, a subliniat interlocutorul agenției.

Arctic.ru este un proiect special al AIP „Rossia segodnia”, care a demarat pe 1 august 2015, cu susținerea financiară a Societății Geografice Ruse. Este singurul proiect de nivel federal consacrat prezenței ruse în Arctica, fiind partenerul informațional al tuturor evenimentelor de anvergură cu tematică arctică.

Fluxul de știri
0