Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani a cheltuit Cancelaria de Stat pentru deplasări de serviciu în străinătate

© Sputnik / Yana ZaharovaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelaria de Stat a dezvăluit cât s-a cheltuit pentru deplasările de serviciu în străinătate ale angajaților instituției, în perioada anilor 2017 - 2019.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a făcut publice cheltuielile privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate. La acest capitol, pe pagina web oficială a Cancelariei a fost creată o nouă rubrică care conține toate informațiile în legătură cu deplasările externe, în care au participat angajații instituției, în perioada anilor 2017 - 2019.

Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Politică
Cât au cheltuit pe deplasări foștii demnitari: Anunțul Guvernului

Datele arată că cei mai mulți bani pentru deplasările în străinătate, Cancelaria de Stat i-a cheltuit în anul 2018 – aproximativ 2,2 milioane de lei. Atunci, în total s-au efectuat 149 de deplasări de serviciu, dintre care 57 de vizite au fost acoperite din bugetul instituției, iar restul – din finanțări externe. În anul 2017 s-au cheltuit în acest scop circa 1,8 milioane de lei, în total fiind efectuate 136 de deplasări, dintre care Cancelaria a acoperit costurile de finanțare pentru 46 de vizite.  

În primele 9 luni ale anului curent, suma cheltuielilor pentru deplasările de serviciu se estimează la 1 milion de lei, pentru 39 de deplasări în care au participat angajații instituției, în total fiind efectuate 81 de vizite.

Publicând aceste informații, Cancelaria de Stat s-a conformat Deciziei nr.94/2019 semnate de Prim-ministrul Maia Sandu, care prevede ca ministerele, autoritățile administrației publice centrale, precum și structurile organizaționale din sfera lor de competență, în mod obligatoriu, vor asigura transparența utilizării finanțelor publice pentru deplasările de serviciu în străinătate de către angajații acestora, în perioada 2017-2019 și ianuarie-septembrie 2019.

Fluxul de știri
0