Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât au cheltuit pe deplasări foștii demnitari: Anunțul Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
De acum încolo, cetățenii Republicii Moldova vor ști câți bani se cheltuie pentru deplasările în străinătate ale reprezentanților Guvernului.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Informația privind vizitele oficiale, deplasările de serviciu în străinătate, inclusiv devizul și sursa de finanțare a cheltuielilor va fi făcută publică. O decizie în acest sens a fost luată astăzi Cabinetul de Miniștri.

Moldtelecom - Sputnik Moldova
Societate
Premii de sute de mii de lei și vacanțe de lux din banii statului pentru șefii Moldtelecom

Astfel, pentru a asigura transparența privind eficiența deplasărilor de serviciu, în special partea ce ține de utilizarea banului public în cadrul acestor deplasări, proiectul prevede obligativitatea publicării de către autoritatea delegatară a informației respective, trimestrial și anual pe pagina web oficială a autorității/instituției publice respective.

Totodată, va fi publicată această informație, retrospectiv, pentru ultimii trei ani de activitate a ministerelor și autorităților publice. Potrivit secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, astfel cetățenii și mass media vor putea afla cum și de către cine au fost cheltuiți banii publici.

Fluxul de știri
0