Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul primar din Selemet: Cine este și ce temeri are

© Sputnik / OsmatescoTatiana Badan
Tatiana Badan - Sputnik Moldova
Abonare
Prezența la vot s-a dovedit a fi proastă nu doar în Capitală, ci și în satele Moldovei. Despre acest lucru a vorbit primarul satului Selemet din raionul Cimișlia, Tatiana Badan, care a obținut un nou mandat.
Noul primar din Selemet: Cine este și ce temeri are

Primarul satului Selemet din raionul Cimișlia, Tatiana Badan, a obținut un nou mandat după ce aproape 94 la sută dintre alegătorii prezenți la urne și-au dat votul pentru ea. Primarul a participat în cursa electorală în calitate de candidat independent.

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Tatiana Badan a declarat că în acest an prezența la vot a înregistrat o scădere dramatică, raportată la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. Potrivit ei, această situație este cauzată de emigrarea cetățenilor țării.

"Acest lucru ne întristează. Emigrația excesivă ne demonstrează situația din țara noastră: nu există locuri de muncă și oamenii nu au curajul de a rămâne în țară. Noi, autoritățile locale și cele guvernamentale, trebuie să ne îngrijorăm și să venim cu cât mai multe soluții în beneficiul cetățeanului", a subliniat Badan.

CEC - Sputnik Moldova
Politică
Neașteptat: Partidul cu cei mai mulți primari aleși - Detalii de la CEC
Anterior, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Tatiana Badan a declarat că localitatea pe care o conduce de peste 14 ani este afectată de fenomenul emigrației, asta în pofida faptului că autoritățile publice locale încearcă să facă adesea și imposibilul pentru a le crea condiții bune locuitorilor. Mai mult, în Selemet este și o școală de muzică, un stadion, o echipă de fotbal, o grădiniță renovată, însă asta nu-i împiedică pe oameni să aleagă calea străinătății.

Tatiana Badan a spus că, doar pe parcursul anului 2018, din localitate au plecat peste 70 de familii, ceea ce este extrem de îngrijorător, în condițiile în care localitatea are puțin peste trei mii de oameni. 

În cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie curent, la secțiile de votare au mers ca să-și exprime dreptul la vot 1 milion 173 de mii și 690 de alegători. În anul 2015, rata de participare a fost cu peste 11 puncte procentuale mai mare decât la scrutinul actual.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0