Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova - țara agrară care-și vinde produsele pe 999

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova
Abonare
O realitate cruntă: cererea și oferta în domeniul agricol se întâlnesc pe site-ul 999. De această părere este producătoarea și reprezentanta Federației Fermierilor din Moldova, Diana Crudu.
Moldova - țara agrară care-și vinde produsele pe 999

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Diana Crudu a vorbit despre cele mai stringente probleme cu care se confruntă agricultorii din țara noastră.

Aurica Bodasco și Crudu Diana  - Sputnik Moldova
Fructe proaspete, direct de la producători la un nou târg în Capitală

Chiar dacă Republica Moldova este o țară agrară, acest domeniu întâmpină foarte multe dificultăți. Este strigător la cer faptul că producătorii din țara noastră nu știu și nu au unde să-și exporte marfa. Mai mult, nici Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nu deține o bază de date în care să fie înregistrați toți producătorii moldoveni.

Potrivit Dianei Crudu, doar în unele centre raionale există direcții în domeniul agriculturii, care duc evidența în niște jurnale, pe hârtie.

"În secolul XXI, când oamenii utilizează drona agricolă pentru stropit viile și livezile, să ții această evidență în jurnale este o rușine. În special dacă pretindem că trăim într-o țară agrară. Nu este imposibil de realizat această bază de date. Este nevoie de multă muncă, voință și implicare", a spus Crudu.

O altă situație care reflectă crunta realitate este că unii agricultori moldoveni își pot vinde marfa doar pe site-ul 999.

"Nu este ok să ne sunăm între noi și să zicem: am nevoie de două camioane de mere. În Moldova, cererea și oferta se întâlnesc cel mai des pe 999. Asta e realitatea. Noi trebuie să depășim acest nivel dacă vrem să facem performanță în agricultură", a punctat ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0