Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, vizită importantă în Japonia – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon efectuează o vizită la Tokio, la invitația guvernului nipon, pentru a participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito. Totodată, președintele preconizează să aibă întrevederi bilaterale cu lideri de stat prezenți la eveniment.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Președintele Igor Dodon, împreună cu soția sa, Galina, s-au deplasat luni, 21 octombrie, în Japonia, pentru a participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito.

Igor Dodon a postat pe Facebook imagini video cu momentul întâmpinării sale în Japonia.

Igor Dodon a precizat că încoronarea împăratului Naruhito are loc după ce „fostul împărat Akihito a abdicat în primăvara acestui an, după 30 de ani de guvernare”. 

Президент РФ В. Путин принял участие в работе Восточного экономического форума - Sputnik Moldova
Putin a explicat care sunt problemele în negocierile pentru tratatul de pace cu Japonia

„La festivitate vor participa peste 150 de șefi de stat și guvern și preconizez să am întrevederi bilaterale cu lideri din străinătate”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon menționează că Japonia este „unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și cel de-al treilea donator, după SUA și UE”.

„Din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, în luna martie 1992, Țara Soarelui Răsare ne-a acordat asistență financiară în valoare totală de peste 150 de milioane de dolari, preponderent în agricultură, dezvoltare regională și ecologie”, a precizat preeședintele Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0