Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a explicat care sunt problemele în negocierile pentru tratatul de pace cu Japonia

© Sputnik / Григорий Сысоев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин принял участие в работе Восточного экономического форума
Президент РФ В. Путин принял участие в работе Восточного экономического форума - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin a explicat care sunt aspectele care complică negocierile pentru semnarea tratatului de pace între Rusia și Japonia.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Problema tratatului de pace cu Japonia vizează nu doar relațiile bilaterale, dar și securitatea și interesele altor state, a declarat Vladimir Putin la sesiunea plenară a Forumului Economic Estic.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в ДФО - Sputnik Moldova
Rusia
O apropiere între Rusia și India. Despre ce au discutat Putin și Modi la Vladivostok

„Există probleme de ordin militar, probleme de securitate și în acest caz trebuie să luăm în considerație și poziția unor state terțe, precum și obligațiile asumate de Japonia față de aceste țări, inclusiv față de Statele Unite. Acolo, în afară de astfel de cuvinte de bine, există și de acest fel, care, vă reamintesc, s-au născut în anii 20-30: un cuvânt bun – e bine, însă un cuvânt bun și un Smith & Wesson sunt mai eficiente decât doar un simplu cuvânt”, a spus Putin.

La rândul lui, premierul Japoniei, prezent și el la Forumul Economic Estic, l-a îndemnat pe Putin să facă tot ce este posibil pentru ca Rusia și Japonia să avanseze în procesul de încheiere a tratatului de pace.

“Vladimir, haideți să facem împreună totul pentru a avansa până la atingerea țintei finale”, a spus premierul nipon.

Cel de-al cincilea Forum Economic Estic se desfășoară la Vladivostok, între 4-6 septembrie.

Fluxul de știri
0