Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce infracțiune a comis un minor de 16 ani - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPoliție
Poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Un minor de 16 ani a fost reținut de Poliție pentru că a furat mai multe bunuri din subsolul blocului în care locuiește.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Un minor de 16 de ani originar din comuna Băcioi a fost reținut de ofițerii de investigație ai sectorului Râșcani pentru că a comis doua furturi. Polițiștii au fost alertați în data de 28 septembrie de un bărbat care a comunicat că din subsolul apartamentului de pe strada Albișoara, unde locuiește, i-au fost furate mai multe bunuri. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor.

Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova
Iată cât poate să cheltuiască statul pentru investigarea unui caz de furt de găini

În cadrul cercetărilor demarate la fața locului, polițiștii au stabilit că individul a pătruns în interior prin forțarea geamului, de unde a furat mai multe instrumente pentru construcții, cauzând un prejudiciu în sumă de 8800 de lei. La scurt timp, suspectul a pătruns și într-un automobil de model "Dacia", parcat pe strada Albișoara, prin deteriorarea lacătului de la portieră, de unde a sustras mai multe bunuri, valoarea acestora fiind estimată la 3500 de lei.

Astfel, în urma acțiunilor de investigații demarate de forțele de ordine, în data de întâi octombrie suspectul a fost reținut și condus la inspectorat pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale, individul și-a recunoscut vinovăția comunicând polițiștilor că a vândut o parte din bunurile sustrase pentru a obține un profit. Anterior, acesta a fost cercetat penal pentru furturi și consum de droguri.

Actualmente el este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 de lei la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Fluxul de știri
0