Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi și-ar dori ca primarul Chișinăului să fie ales din primul tur

© Sputnik / Miroslav RotariЗинаида Гречаная
Зинаида Гречаная - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zinaida Greceanîi dorește un primar general al Chișinăului care să nu-și utilizeze funcția doar ca „trambulină pentru a avansa mai departe în politică”.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi (PSRM) și-a exercitat dreptul de vot, la o secție din Chișinău, în jurul orei 11:00.

Zinaida Greceanîi a declarat presei că a votat „pentru un primar general al Capitalei care va fi ales din primul tur și care va fi un adevărat gospodar al municipiului Chișinău, care va avea grijă de toată populația și care cunoaște foarte bine toate problemele orașului”.
Игорь Додин с супругой Галиной на выборах примара в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon la vot: „Eu sincer cred...” – amintirea ce l-a emoționat pe președinte - Video

„Aceasta a fost alegerea mea și eu sper că va fi și alegerea tuturor alegătorilor din municipiul Chișinău”, a punctat președintele Parlamentului.

„Până la urmă, ce așteptăm? Așteptăm să avem un gospodar care nu va dori să utilizeze postul de primar general ca trambulină pentru a avansa mai departe în politică. Așteptăm un primar general care să aibă grijă să fie confortabil în Chișinău”, a mai declarat Zinaida Greceanîi.

Duminică, 20 octombrie 2019, în Republica Moldova au loc alegeri locale generale, dar și alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții, după ce deputații aleși în acestea la scrutinul din 24 februarie 2019 și-au depus mandatele.  

În cadrul alegerilor locale urmează să fie aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri locali.

Aproape 2.000 de secții de votare activează în Republica Moldova între orele 07:00 și 21:00. Peste 2 milioane și 800 de mii de cetățeni sunt așteptați la vot.

Scrutinele sunt monitorizate de 1.600 de observatori naţionali și 145 de observatori de peste hotare.

Fluxul de știri
0