Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon la vot: „Eu sincer cred...” – amintirea ce l-a emoționat pe președinte - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додин с супругой Галиной на выборах примара в Кишиневе
Игорь Додин с супругой Галиной на выборах примара в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon a venit la secția de votare împreună cu soția sa, Galina Dodon. Șeful statului a afirmat că alegerile locale din 2008 pentru Primăria Chișinău ar fi fost falsificate și că el ar fi fost ales primar din primul tur.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Președintele Igor Dodon a sosit la secția de votare în jurul orelor 09:30, de mână cu soția Galina.

Андрей Нэстасе на выборах примара в Кишинев - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase, declarație după exercitarea dreptului de vot - Video

După ce au lăsat buletinele în urnele de vot, momentul fiind filmat de numeroși cameramani mass-media, șeful statului a rostit: „Doamne, ajută!”.    

„În primul rând, eu vreau să-i îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova să fie astăzi activi, indiferent de localitatea în care locuiesc. Pentru că acest vot contează foarte mult. Alegerile locale sunt o dată la patru ani”, a declarat Igor Dodon la ieșirea din secția de votare.

Referitor la votul său pentru alegerile din Chișinău, Igor Dodon a declarat că a votat „pentru un primar profesionist”.

„Eu consider că este suficient atâta demagogie la nivelul conducerii acestui municipiu. Noi avem nevoie de un profesionist, avem nevoie de oameni care cunosc și știu ce trebuie să facă pentru municipiul Chișinău. Eu sincer cred și am siguranța că, poate chiar începând cu ziua de astăzi, în Chișinău lucrurile se vor schimba spre bine. Noi cu toții locuim aici, copiii noștri merg aici la școală, la grădiniță și noi vrem să fie un oraș mai curat, să fie securitatea cetățeanului la un nivel mai înalt și sunt ferm convins că acest lucru este în mâinile noastre”, a declarat președintele.  

Ион Чебан на выборах в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban a făcut alegerea: Pentru ce a votat candidatul PSRM

Șeful statului a spus că perdantul alegerilor pentru fotoliul de primar al Chișinăului nu ar trebui să se supere, oricare va fi acesta.

În opinia lui Igor Dodon, alegerile de astăzi sunt mai corecte decât scrutinele anterioare, inclusiv comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.  

Igor Dodon a spus că venirea la secția de vot i-a provocat emoții, pentru că și-a adus aminte cum candida, în 2008, la funcția de primar al municipiului Chișinău.

„Din câte cunosc la această etapă, atunci am câștigat din primul tur”, a afirmat Igor Dodon.

Reamintim că, în urma acelor alegeri, primar al Chișinăului a devenit liberalul Dorin Chirtoacă, după al doilea tur de scrutin.  

Fluxul de știri
0