Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultate preliminare în alegerile locale din Chișinău: Cine sunt favoriții

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile electorale vor anunța primele rezultate ale votului din municipiul Chișinău la scurt timp după închiderea secțiilor de vot.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Dacă votare va înceta la ora 21:00, așa cum prevede legislația electorală, atunci este de așteptat ca primele rezultate să le avem deja la ora 22:00. Asta în cazul în care procesul va decurge fără incidente și încălcări grave, așa cum s-a desfășurat până la această oră.

Procesul de votare - Sputnik Moldova
Politică
Crește numărul încălcărilor raportate în procesul electoral: Declarații

De fapt. Alegerea primarului Capitalei și a Consiliului Municipal Chișinău constituie miza cea mai mare a alegerilor locale de astăzi. Rezultatele electorale din Capitală vor avea o mare influență asupra procesului politic și electoral din întreaga țară în următorii ani.  

În cadrul alegerilor locale generale care au loc astăzi, 20 octombrie, în toată țara urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 761  de candidați, iar pentru 11 580 de mandate de consilier – 50 410 persoane.

Secțiile de votare din toată țara vor fi deschise până la ora 21:00. Alegătorii care nu au reușit să meargă la vot mai au timp să-și exercite dreptul de vot până la închiderea secțiilor de votare.

Fluxul de știri
0