Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va renunța Moldova la schimbarea orei? Inițiativa președintelui Dodon

Abonare
Republica Moldova ar putea renunța să mai treacă la ora de iarnă, după modelul Uniunii Europene și a altor state din CSI.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a inițiat un sondaj pe pagina sa oficială de Facebook, prin care ar vrea să se edifice asupra oportunității unei legi privind renunțarea la trecerea la ora de iarnă.

Potrivit lui Igor Dodon, mai mulți cetățeni se interesează dacă în Moldova se examinează posibilitatea de a renunța la trecerea la ora de iarnă, așa cum s-a procedat în Uniunea Europeană.

Часы  - Sputnik Moldova
Societate
Ora de iarnă 2019: Când schimbăm acele ceasornicului cu o oră înapoi

„Menționez că în luna martie 2019, Parlamentul European a decis să fie anulată trecerea la ora de iarnă începând cu anul 2021. Totodată, țin să reamintesc că în anul 2011, acest lucru l-au făcut Rusia și Belarus. În anul 2016 și Turcia a renunțat la ora de iarnă. Georgia și Kazahstan au procedat la fel în anul 2005, alte patru republici din Asia Centrală – încă la începutul anilor 90. Armenia a anulat trecerea la ora de vară în anul 2012. În prezent, urmând exemplul Uniunii Europene, și Ucraina examinează posibilitatea anulării orei de iarnă începând cu anul 2021”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit lui Dodon, toate fostele republici sovietice, toți cei mai importanți parteneri comerciali și economici ai Republicii Moldova au renunțat la practica de mutare a acelor ceasornicelor sau examinează o asemenea posibilitate.

„În această ordine de idei, consider oportun de a propune spre discuții această chestiune”, a mai scris Igor Dodon.

Țara noastră va trece la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie

Fluxul de știri
0