Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ora de iarnă 2019: Când schimbăm acele ceasornicului cu o oră înapoi

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы  - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de 26 spre 27 octombrie, Moldova va trece la ora de iarnă. Ora de iarnă va ține din 27 octombrie (duminică) până pe 29 martie 2020 (duminică).

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Pe data de 27 octombrie 2018, ultima duminică a lunii octombrie, la ora 03:00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la ora „de iarnă”, prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi.

Potrivit Guvernului, trecerea la ora „de iarnă” este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU, concomitent cu statele-membre ale Comunității Europene.

Ceas - Sputnik Moldova
Detaliul ce nu trebuie să-l ignorăm când trecem la ora de iarnă

Ora de iarnă va ține din 27 octombrie (duminică)  până pe 29 martie 2020 (duminică).

Potrivit unei decizii luate în Parlamentul European, ultima schimbare de oră din Uniunea Europeana se va produce în luna martie a anului 2021.Atunci țările membre vor decide dacă vor trece la ora de vară sau vor rămâne la ora de iarnă, schimbările de la momentul respectiv urmând a fi permanente.

Comisia Europeană va trebui notificată până în luna martie a anului viitor cu privire la această decizie.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, care are ca scop folosirea din plin a timpului și a luminii Soarelui.

Fluxul de știri
0