Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a spus ce fel de primar își dorește la cârma Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit după ce și-a exercitat dreptul de vot despre prioritățile noului primar al Capitalei.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exercitat dreptul la vot. Maia Sandu a declarat că își dorește să vadă la șefia Capitalei o persoană responsabilă și curajoasă.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Societate
Alegeri locale-2019: Lupta de astăzi va fi acerbă - briefing CEC

„Ca să consolidăm puterea binelui, ca să consolidăm lupta împotriva corupției, este important să mergeți la vot și să alegeți oameni onești”, a declarat Sandu.

Prim-ministrul a mai menționat că în Capitală s-au acumulat o sumedenie de probleme.

„Îmi doresc să văd un primar responsabil, curajos, un luptător, pentru că, în Chișinău, primul lucru care trebuie să se facă este să se declare război total corupției”, a declarat Maia Sandu.

Scrutinele din 20 octombrie 2019 sunt monitorizate de 1.600 de observatori naţionali, din partea a 11 organizaţii, și de 145 de observatori internaţionali, din partea a 11 misiuni diplomatice, 11 autorităţi electorale străine și 3 ong-uri internaţionale.

Открытие участка нр.1/140 - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale 2019: Tot ce trebuie să știi despre scrutin - Detalii

Primele date preliminare despre alegerile locale și alegerile parlamentare noi vor fi prezentate la ora 22.00, a declarat la briefingul de la ora 08:00 președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Peste 2 milioane și 800 de mii de cetățeni sunt așteptați la vot. În cadrul alegerilor locale trebuie aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri locali.

În cadrul alegerilor parlamentare noi, 29 de candidați concurează pentru cele 4 mandate de deputat. Deputații aleși anterior în aceste circumscripții, la alegerile din 24 februarie 2019, și-au depus mandatele.

Fluxul de știri
0