Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: Alegerile locale generale din Republica Moldova pot fi declarate valabile

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procesul de votare pentru alegerile locale generale s-a încheiat. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorn Cimil, a declarat că acest scrutin poate fi declarat valabil.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Alegerile locale generale din Republica Moldova pot fi declarate valabile. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorn Cimil, în cadrul unei conferințe de presă.

”Putem afirma că scrutinul local poate fi declarat valabil”, a declarat Cimil.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Stop vot: Cine câștigă Primăria Chișinău

Potrivit președintelui CEC, procesul de votare pentru alegerile locale generale s-a încheiat în toate secțiile de votare din țară. Cimil a calificat acest scrutin ca unul liniștit și fără incidente majore.

”Alegerile de astăzi au fost liniștite, fără incidente majore”, a spus președintele CEC.  

La alegerile de astăzi au participat aproape 41,7 la sută sau 1.173.834 de alegători.

Datele din procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi introduse în Sistemul informațional și vor putea fi afișate rezultate preliminare ale alegerilor locale generale.

”Toată informația oferită până la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare, poartă un caracter preliminar”, a declarat Cimil.

Mâine, la ora 15.00, CEC va comunica bilanțul preliminar privind totalizarea rezultatelor alegerilor locale generale și a celor parlamentare noi.

Fluxul de știri
0