Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Alegerile locale de azi nu au nicio intrigă

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование в Варнице
Голосование в Варнице  - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul politic Corneliu Ciurea a făcut această declarație în studioul Sputnik Moldova, explicând de ce prezența la urne a chișinăuienilor este atât de mică.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Politologii autohtoni nu au observat nimic deosebit la alegerile locale de azi din Moldova și, mai ales, din Chișinău. Scrutinul se caracterizează printr-o liniște totală, procesul decurge normal și, cel mai probabil, va obține o apreciere pozitivă din partea misiunilor de observatori, a spus politologul Corneliu Ciurea în studioul Sputnik Moldova.

Moldovenii decid astăzi cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală - Sputnik Moldova
Video
Vox: Ce așteptări au oamenii de la viitorul primar al Capitalei - Video

„O astfel de liniște nu contribuie la mobilizarea alegătorilor, aceștia nu se grăbesc la secțiile de votare, fapt care va duce la o prezență la urne mai joasă decât în anul 2015, ceea ce nu este chiar bine pentru procesele democratice din țară”, a declarat Ciurea.

Interlocutorul a comentat și pasivitatea tinerilor în procesul electoral din 20 octombrie, susținând că persoanele mai în vârstă votează de dimineață și merg organizat le secțiile de votare, iar tinerii sunt preocupați cu alte probleme, nu le pasă de acest proces.

„Sarcina partidelor care participă la alegeri este să reducă diferența dintre numărul celor în vârstă și al celor tineri care se prezintă la vot”, a concretizat politologul.

În opinia acestuia, astăzi mai mulți observatori și politicieni consideră că alegerile au intrat într-un făgaș normal, ceea ce va duce la stabilizarea vieții politice. În aceste alegeri nu există intrigi de aceea totul alunecă la vale.

„O viață politică cu intrigi ar corespunde mai mult cu ceea de ce are nevoie societatea la ora actuală”, a rezumat Ciurea.

Fluxul de știri
0