Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul își alege primarul: Ce spun observatorii AIP a CSI

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri locale
Alegeri locale - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții grupului de experți ai observatorilor internaționali din partea Adunării Interparlamentare a CSI au dat o apreciere a modului în care se desfășoară alegerile în Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. La Chișinău alegerile se desfășoară organizat, a declarat pentru Sputnik vicedirectorul Institutului Internațional pentru Monitorizarea ezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor țărilor-membre ale Adunării Interparlamentare a CSI (IIMDD AIP CSI) , Serghei Karavaev.

„La secțiile din Chișinău pe care am reușit să le vizităm am observat o prezentă la urne în medie de la 12 până la 15%. Deocamdată este devreme să dăm o apreciere acestei prezențe, deoarece este abia ora 13.00”, a spus Karaev.

Potrivit acestuia, alegerile se desfășoară în mod organizat. „CEC și comisiile electorale de alte nivele au făcut tot ce a fost necesar. Menționăm că la sectoarele pe care le-an vizitat votarea decurge foarte organizat. Organizatorii scrutinului au făcut tot posibilul pentru ca acesta să se desfășoare în conformitate cu legislația electorală a Republicii Moldova”, a spus Karavaev.

выборы примара в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Noi precizări de la CEC: Participarea alegătorilor la scrutin, votul peste hotare

Președintele secției pentru lucrul cu filialele IIMDD AIP CSI, Roman Amburțev, a menționat că monitorizarea de către experții organizației la două secții de votare din Chișinău a început la ora 06.45.

„Până la ora actuală am vizitat peste 10 birouri. Observăm că votează populația destul de vârstnică, destul de mulți cetățeni cu mobilitatea limitată. Și nu peste tot există condiții de votare comode pentru ei: nu peste tot sunt rampe, uneori există trepte în interiorul secției de votare. Noi consemnăm acest moment și îl vom indica în documentele noastre”, a declarat Amburțev.

Potrivit acestuia, în general secțiile de votare pe care le-au vizitat au fost deschise la timp, sunt dotate, iar comisiile sunt instruite. „În ceea ce privește procesul electoral, nu observăm încălcări”, a adăugat Roman Amburțev.

Fluxul de știri
0