Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Alegeri 2019: Încălcările înregistrate la secțiile de votare

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Observatorii Promo-LEX au semnalat un șir de încălcări în cadrul alegerilor locale generale și alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019

Observatorii din partea Promo-LEX, organizație nonguvernamentală de la Chișinău, au prezentat dimineață în prima oră de la începerea scrutinului mai multe rapoarte vizând incidente de la secțiile de votare.

выборы примара в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Noi precizări de la CEC: Participarea alegătorilor la scrutin, votul peste hotare

Încălcările țin de deschiderea cu întârziere a secției de votare – un caz, 9 cazuri de prezență a materialelor de publicitate, afișajelor, panourilor electorale în raza secției de votare – mai aproape de 100 de metri de la sediul secției, 7 cazuri de întrerupere a procesului de filmare la deschiderea secțiilor de votare, un caz de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 de metri de la sediul acesteia, 3 cazuri de deficiențe în listele electorale - discrepanțe dintre adrese, alegători decedați, semnături în locul altor persoane.

La o secție de votare din Iujnoe, Cahul a fost deconectată lumina între orele 06:45 și 07:10, fiind utilizate lanterne. Problema a fost remediată de către angajații Union Fenosa.

Fluxul de știri
0