Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu corpul persoanelor care înșală: Concluziile savanților

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele infidele pierd în greutate, arată un studiu realizat cu participarea voluntarilor britanici. Savanții italieni au concluzionat, la rândul lor, că bărbații care-și înșală soțiile fac mai des atac de cord decât soții fideli.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Comportamentul persoanelor căsătorite care se implică într-o relație extraconjugală se modifică, iar acest fapt se răsfrânge asupra corpului.

Simbol romantic - Sputnik Moldova
Societate
Tinerii din Moldova: Câți se căsătoresc și divorțează, câte fete recurg la avort

Rezultatele unui sondaj realizat în Marea Britanie, la care au participat 3.000 de voluntari, arată că 52% dintre bărbați și 62% dintre femeile ce au o legătură extraconjugală pierd în greutate.

În medie, bărbații infideli slăbesc cu 2,7 kilograme, iar femeile infidele - cu 4,5 kilograme.

O aventură amoroasă pune multă presiune pe individ: infidelul trebuie să inventeze minciuni, să fie atent să nu-și dea în vileag aventura. Astfel, stresul îi face să piardă în greutate, au explicat psihologii citați de dailymail.co.uk.

Cum anume determină stresul pierderea în greutate? În situații stresante, organismul uman produce mai multă adrenalină şi cortizol, crește ritmul cardiac şi presiunea arterială, frecvența respirației, precum și secreția de serotonină. Pentru toate aceste procese, organismul consumă mai multe calorii decât în mod normal.  

În plus, persoanele implicate în relații extraconjugale trebuie să reușească să le facă față și relațiilor de familie, și celor din afara căsnicie. Graba continuă îi face să uite uneori de mâncare, iar din acest motiv slăbesc.

Пара кормит уток у озера в Симферополе, Крым - Sputnik Moldova
Societate
Dragostea fără răspuns: Greșeala celor care se îndrăgostesc de cine nu trebuie – Video

Unele persoane care-și înșală soțul ori soția încep intenționat să mănânce mai puțin, pentru a scăpa de câteva kilograme și a fi mai atractive pentru partenerii extraconjugali.

Cercetători italieni, de la Universitatea din Florenţa, care au studiat efectele infidelității asupra sănătății au constatat că, cel puțin în țara lor, bărbații care-și înșală nevestele riscă mai mult să facă atac de cord decât soții fideli.

Rezultatele studiului din Italia au arătat că, cel mai des, bărbații infideli fac atac de cord atunci când se află în compania amantelor, nu acasă, potrivit telegraph.co.uk.

Specialiștii italieni au presupus că de vină ar fi „conştiinţa încărcată” a bărbaților infideli,  dar și încercarea lor de a face faţă cerinţelor unei femei mai tinere.

Fluxul de știri
0