Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dragostea fără răspuns: Greșeala celor care se îndrăgostesc de cine nu trebuie – Video

© Sputnik / Konstantin Mihalchevsky / Accesați arhiva multimediaПара кормит уток у озера в Симферополе, Крым
Пара кормит уток у озера в Симферополе, Крым - Sputnik Moldova
Abonare
Fenomenul „dragostei neîmpărtășite” și suferința în dragoste nici nu ar trebui să existe pentru un creștin, susține un cunoscut preot rus. Ce înseamnă „a te îndrăgosti greșit” și cum poate fi evitată o asemenea situație.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Ce ar însemna „să te îndrăgostești greșit”? Înseamnă să vezi o persoană, să-ți spui că e potrivită pentru tine și, deși nu o cunoști deloc, să-ți faci planuri care o includ. 

Simbol romantic - Sputnik Moldova
Societate
Tinerii din Moldova: Câți se căsătoresc și divorțează, câte fete recurg la avort

Persoana în cauză poate că nici nu te-a remarcat sau poate că nu te place, iar tu începi să construiești în minte planuri despre iubirea voastră, despre plimbări, întâlniri, călătorii comune, căsătorie, casă, grădină, mașină, copii, nepoți și mormântul comun.

Este explicația oferită de preotul Maksim Pervozvanski, redactor-șef al revistei ”Naslednik” (”Moștenitorul”), care le-a vorbit tinerilor despre alegerea persoanei potrivite pentru întemeierea unei familii, în cadrul unei lecții la Seminarul Teologic din Sretensk (Federația Rusă).

Preotul a subliniat că, pentru un creștin, fenomenul „dragostei neîmpărtășite” nici nu ar trebui să existe. 

Buchetul miresei - Sputnik Moldova
Societate
Date curioase: La ce vârstă se căsătoresc moldovenii

Clericul a descris ce înseamnă să te „îndrăgostești greșit”: conturezi planuri ce includ persoana care ți-a plăcut, le savurezi, te îndulcești cu ele.

Și cu cât mai mult te afli  în această stare, cu atât mai mult te legi și te îndrăgostești de acea persoană.

Când vezi că realitatea e alta și nu ți se răspunde cu reciprocitate, ajungi să trăiești etapa a doua: „dragoste neîmpărtășită”, cu intensitatea suferinței ei.

Bineînțeles, cealaltă persoană nu îți este datoare cu nimic și nu are nicio vină că tu ai ajuns să suferi, menționează preotul.

De regulă, fetele trec prin acest fel de experiențe, a spus preotul Maksim Pervozvanski. 

Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Singuri sau într-o relație toxică?

O asemenea situație este descrisă de Aleksandr Pușkin în „Evgheni Oneghin” – Tatiana s-a îndrăgostit de Oneghin fără a-l cunoaște și continua să-și facă planuri legate de el, deși tânărul nu se arăta deloc interesat de ea, era absolut indiferent.

A te gândi la o persoană înseamnă a o apropia, a te obișnui cu ea, indiferent de felul în care ți-a captat atenția.

La trainingurile cu genericul de felul „Cum să îndrăgostești pe cineva de tine”, oamenii sunt învățați cum să intre în atenția „victimei”, pentru a o determina să se gândească la ei cât mai mult timp posibil.

Preotul le-a recomandat tinerelor să afle, mai întâi, care este atitudinea băiatului față de ele – pentru aceasta ar fi suficientă și o scurtă discuție.

Apoi, dacă este cazul, să-l cunoască mai bine pe tânăr și abia după aceasta, dacă se conturează un drum comun, să-și permită să se gândească la el.

”Ai vazut un băiat care ți-a plăcut? Nu te grăbi să te măriți în gândul tău cu el. Ocupă-te în continuare de ale tale… Gătește o cină”, a recomandat Maksim Pervozvanski.

Fluxul de știri
0