Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nimeni nu va fi iertat: Mii de proprietari de locuințe, amendați - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul a demarat acțiuni de conformare în privința a 4122 de persoane fizice – proprietari care transmit în chirie bunuri imobile.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. În perioada ianuarie - septembrie, la Serviciul Fiscal de Stat au fost înregistrate 9 mii 552 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile. Astfel, în perioada de referință, au fost identificate 4 mii 122 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.

FISC - Sputnik Moldova
Anunț important de la Fisc: Toți trebuie să știe acest lucru

În nouă luni ale anului au fost înregistrate 9 mii 552 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Acestea au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate.

Datorită acestului lucru, în buget s-au acumulat 16 milioane de lei, cu 4,8 milioane de lei în comparație cu perioada similară din anul trecut, ceea ce constituie o creștere de 42,2%.

Inspectorii fiscali au efectuat controale de specialitate la 520 de persoane fizice care oferă în locațiune bunuri imobile, la buget fiind calculate suplimentar plăți de bază –  587,4 mii de lei, penalități – 29,4 mii de lei și amenzi – 89,3 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat le recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute. Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Informație importantă de la fisc: Cine va evalua bunurile sechestrate

În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

SFS atenționează că cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Fluxul de știri
0