Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel: Rusia și Iranului și-au consolidat pozițiile în Siria după retragerea SUA

© AP Photo / Markus SchreiberGerman Chancellor Angela Merkel in front of Germany's heraldic eagle
German Chancellor Angela Merkel  in front of Germany's heraldic eagle - Sputnik Moldova
Abonare
Pozițiile Rusiei și Iranului în Siria au devenit mai puternice după retragerea soldaților americani, a declarat Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Pozițiile Rusiei și Iranului în Siria s-au consolidat după ieșirea trupelor americane din regiunile de nord ale Siriei, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Militari ai armatei SUA și avioane militare americane - Sputnik Moldova
Alerta momentului: SUA vor să mute armamentul nuclear din Turcia! România, vizată!

“Când vorbesc de urmările geopolitice, trebuie să ne gândim asupra faptului că pozițiile Rusiei, cât și Iranului, au devenit mai puternice în regiune după retragerea militarilor americani. Deocamdată, nu știm care vor fi urmările acestui fapt”, a declarat joi oficialul german într-un discurs rostit în Bundestag.

Pe 9 octombrie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat demararea operațiunii militare "Izvorul Păcii" în nordul Siriei, îndreptată împotriva Partidului Muncitoresc din Kurdistan și gruparea teroristă Statul Islamic. În aceeași zi aviația turcă a efectuat o serie de atacuri asupra orașului Ras al-Ayn și alte orașe siriene, aflate în apropiere de frontiera turco-siriană. Mai târziu, s-a anunțat și demararea unei operațiuni terestre.

Fluxul de știri
0