Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Iată ce au descoperit polițiștii în mașina unor vânători - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi bărbați vor răspunde în conformitate cu normele legale după ce au împușcat o căprioară. În mașina bărbaților polițiștii au găsit două arme de vânătoare și animalul mort.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Doi bărbați din municipiul Ungheni sunt documentați de Poliție. Ei sunt suspectați de braconaj.

Ружье - Sputnik Moldova
Societate
Amenzile pentru braconaj se înăspresc. Va fi confiscat și automobilul

Noaptea trecută, în jurul orei 3:30, polițiștii de patrulare au oprit o mașină de model ”Land Rover” în municipiul Ungheni, la volanul căreia era un bărbat de 39 de ani.

În urma verificărilor, în portbagajul mașinii polițiștii au depistat o căprioară împușcată și două arme de vânătoare, deținute legal de către unul dintre bărbați. Audiat de polițiști, pasagerul automobilului, de 50 de ani, și-a recunoscut vina în comiterea fărădelegii. În acest caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Amintim că faptele ilicite în domeniul braconajului sunt pasibile de pedeapsă contravențională sau penală, conform legii. Așadar, potrivit art.128 Codul Contravenţional:

  • Încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecţia fondului cinegetic, privind vânatul şi alte feluri de folosire a resurselor cinegetice se sancţionează cu amendă până la 600 de lei persoanei fizice și până la 12 000 de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.
  • Vânătoarea fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vânător sau fără autorizaţie de deţinere, portarmă şi de folosire a armei de vânătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vânatului, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interzise se sancţionează cu amendă până la 3000 de lei persoanei fizice și până la 12000 de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.
  • Iar conform Articolului 233 Cod Penal, vânatul fără autorizaţia sau în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), fie cu folosirea situaţiei de serviciu se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.
Fluxul de știri
0