Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Individ periculos, reținut pe Aeroportul Chișinău: Iată ce infracțiuni a săvârșit

© Sputnik / Miroslav RotariAeroport Internațional Chișinău
Aeroport Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un bărbat originar din Ucraina, dat în căutare internațională, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Polițiștii de frontieră au documentat un cetățean al Ucrainei după ce s-a prezentat la linia de control pe direcția de intrare în Republica Moldova. Tânărul de doar 25 de ani este dat în căutare internațională pentru tortură, violență și alte infracțiuni săvârșite în țara de origine.

Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Societate
Poliția a reținut suspecții în cazul omorului perceptorului fiscal din Călărași

Incidentul a fost semnalat în dat de 17 octombrie, după aterizarea cursei aeriene Istanbul – Moscova cu escală în Chișinău. Aflat printre pasageri, ucraineanul a oferit actul de călătorie pentru a i se autoriza trecerea frontierei de stat. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internațională cu scop de arest și extradare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reușit să fie fugar aproape patru ani.

Cetățeanul a săvârșit următoarele infracțiuni: tortură, viol, importul, fabricarea și vânzarea articolelor pornografice. În acest sens, s-a întocmit proces verbal de constatare, după care persoana a fost plasată în izolatorul de detenție preventivă. Polițiștii de frontieră au transmis toate datele către Procuratura Generală pentru efectuarea procedurilor necesare de documentare și extrădarea ulterioară către autoritățile de drept din Ucraina.

Fluxul de știri
0