Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Te ia groaza: Iată ce au găsit vameșii de la Leușeni într-o valiză - Detalii

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații postului vamal Leușeni au deconspirat cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de ieșire din țară.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Angajații postului vamal Leușeni au prevenit cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară. Printre loturile depistate se numără tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartușe, tablete electronice și camere web, dar și produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit. Proprietarii acestora nu au declarat mărfurile pentru a se eschiva de la achitarea taxelor corespunzătoare.

Postului vamal Cahul-Oancea - Sputnik Moldova
Societate
Noi rețineri la Vamă: Iată ce făceau doi inspectori din sudul țării

În primul caz este vorba de un lot de tutun pentru narghilea, fără acte de proveniență, depistat la ieșire din țară, într-un autocar de pe linia neregulată Chișinău–Satul Mare (România). În urma verificării mijlocului de transport, funcționarii vamali au ridicat 232 de kilograme de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat printre bagajele pasagerilor, în genți și cutii.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în timpul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean în vârstă de 32 de ani. În urma verificărilor, vameșii au depistat un pistol cu gaz ”Trade Mark” și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

Tot în cadrul controlului fizic, într-un microbuz care transporta colete din Germania au fost depistate produse cosmetice, parfumuri și produse de igienă personală, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ. Mărfurile au fost confiscate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.

Fluxul de știri
0