Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi rețineri la Vamă: Iată ce făceau doi inspectori din sudul țării

© Sputnik / Мирослав РотарьPostului vamal Cahul-Oancea
Postului vamal Cahul-Oancea - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile anticorupție la Vamă continuă. Alți doi angajații implicați în scheme de contrabandă au fost reținuți de procurori.

CHIȘINĂU. 7 aug – Sputnik. Doi inspectori vamali bănuiți de implicare într-un dosar de contrabandă cu țigări au fost reținuți. La operațiune au participat procurorii din cadrul Procuraturii Cahul și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune

Cei doi angajați ai Biroului Vamal Sud și erau implicați într-un „grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne.

Grupul infracțional a fost deconspirat de Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală.

Amintim, pe 31 iulie curent, șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România a fost reținut în același dosar.

Fluxul de știri
0